Taxi nodig? Laat chauffeurs bieden op je ritje met nieuwe Brabantse app

Omroep Brabant - TILBURG - Als je een taxi nodig hebt, kun je op dat moment het aanbod niet goed vergelijken. Johan Tange en Arjon Bimmel vinden dat daar verandering in moet komen. Met hun bedrijf Freshcabs in Tilburg hebben zij een app gemaakt waarmee je overzicht krijgt in beschikbare chauffeurs. Ze doen je via de app een aanbod.

In Brabant hebben al veertig chauffeurs aangegeven dat ze zich graag willen aansluiten bij de app. Als je een taxi nodig hebt, kun je via de app laten weten waar je naartoe wil. “Chauffeurs in de buurt krijgen dan een melding. Zij kunnen je laten weten of ze beschikbaar zijn en voor welke prijs”, legt Tange uit.

Prijs-kwaliteitverhouding Volgens Tange kunnen chauffeurs via de app op een eerlijke manier concurreren. “Een chauffeur met een luxere auto of extra service kan een hogere prijs vragen dan iemand met een Fiat Panda”, vertelt hij.

“Het is fijn dat je als consument kunt kiezen. De ene keer moet je naar een belangrijke zakenbespreking, de andere keer wil je gewoon een avondje stappen en zo goedkoop mogelijk uit zijn”, aldus Tange.

Geen Uber Eerder deze week werd de app UberPop verboden in Nederland. Daarmee konden particuliere chauffeurs ritjes aanbieden in hun eigen auto, maar dat mag dus niet meer. Zij hebben niet de juiste vergunningen.

Tange is niet bang dat hun app ook verboden wordt, omdat Freshcabs alleen met gediplomeerde chauffeurs en officiële taxibedrijven samenwerkt.

Freshcabs De app is vanaf vrijdag beschikbaar in de Playstore. De variant voor iOS is beschikbaar zodra Apple de app heeft goedgekeurd. Dit weekend wordt de dienst beschikbaar in Breda, volgende week ook in Tilburg. Daarna wordt de app ook uitgerold in Den Bosch, Eindhoven en Roosendaal.